lørdag 5. november 2011

Livet er her og nå

Livet er her og nå; ikke neste time, eller i morgen, eller i går... i fjor... for 10 år siden...Det er i her, nå, i øyeblikket...Så umistelig, så verdifullt, så godt... Derfor prøver jeg  som best jeg kan å leve med forstand og glede over hvert øyeblikk. Jeg tar med meg erfaringene jeg vinner i alt jeg gjør og opplever... både gleden og sorgen.... for alt er med på å forme meg; i ett med alt...

Jeg prøver å aksepterer hvem jeg er, og være tilstede i mitt eget liv; leve med sansene, med vidåpne øyne, med åpent sinn, med et positivt fokus og glede over det livet jeg har!

Men av og til butter livet imot: Hvem opplever ikke det; uansett hvor bra man har det... Man kjenner seg sliten, liten, motløs, lei seg... man griner, føler seg alene... Også jeg; konstant plaget av muskel og sjelettsmerter, tidvis intens pms og diverse bad tantrums!  

Men slike stunder varer heldigvis aldri lenge, og jeg prøver, som sagt, å være positiv til alt livet byr på. Samtidig prøver jeg ydmykt og etter fattig evne å selv spre litt glede omkring meg... 

...for eksempel ved å bake boller til min "svigersønn... :-) 
Vi har hatt en meget avslappende dag her i Huset i skogen: har spist boller og annet godt i en meeeget sen og lang brunch sammen med yngste datter og kjæresten hennes, lyttet til cool jazz, og bare hatt det... fint

I kveld skal vi se på de to siste episodene av Dexter, sesong fem: vi er helt hekta på serien, og gleder oss til sesong seks kommer ut - sønnen får DVD-ene fra USA; han klarer ikke vente til de kommer på norsk, og det kommer oss til gode da han tar dem med hit slik at vi også kan glede - og grøsse - oss over de gruoppvekkende episodene med mord og ondskap! 

Ha en fin lørdag, dere også.
Klem
Mvh
Janna

4 kommentarer:

 1. åhh de bollene så veeldig luftige og gode ut, deler du oppskriften?
  ønsker dere en fin lørdagskveld.
  mvh Tone :)

  SvarSlett
 2. Hvor bliver jeg bare i godt humør af at læse dette indlæg Janna, dejlige og sande refleksioner over livet, suppleret med familiehygge, hvor vidunderligt.
  I kærlige tanker, god weekend.

  SvarSlett
 3. Godt du minner oss!

  God helg :-)

  SvarSlett
 4. Dine ord vidner om et liv, der leves fuldt og helt Janna. Og sådan er et autentisk liv, tænker jeg. Jeg gør som du, jeg forsøger, jeg ser det positive, bruger min sanser, nyder øjeblikket, de små glæder, føler mig taknemmelig og har fokus på det gode, men der er tidspunkter hvor det ikke helt lykkes mig.

  Så falder jeg. Ned. Mørke. Græder, er trist, melankolsk, men en ting har jeg lært og det hjælper: Jeg gør ikke modstand. Jeg accepterer og jeg betragter, reflekterer og når jeg forstår, at jeg er hvor jeg skal være, selv i mørket, jamen så begynder rejsen tilbage til livet og lyset i det sekund.

  Uhm, jeg kan dufte din boller. Den slags gør mig øjeblikkelig glad! :)

  God søndag. Klem.

  SvarSlett