torsdag 29. juli 2010

Nye stoler

Vi her i Huset i skogen har lenge vært på jakt etter nye lenestoler og en sofa eller to. Vi har allerede kjøpt to Howard-sofaer, men trenger et par til, pluss et par gode stoler der vi kan sitte godt når vi leser eller bare slapper av. 

Mandag denne  uken ble jakten kronet med hell da vi på vår tur til Tromsø for atter en gang å prøve lykken i møbelbutikkene, stoppet for å ta en titt innenfor dørene hos vår favorittbutikk i Trollvik - før omtalt og nevnt utallige ganger på disse sidene. Og hva fant vi der om ikke to vakre stoler og ei nydelig sofa!!! De bare stod der og liksom ventet på at vi skulle komme innom... Vi hadde nok funnet "våre" møbler...

Men vi vi dro til Tromsø, og trålet ALLE møbelbutikkene der, bare for å forsikre oss om at vi hadde sett på det som var å se. Og min kjære prøvesatt utallige stoler, men ingen var så gode å sitte i som de i Trollvik.  Men vi fant enda ei nydelig sofa, som i tillegg var kjempekomfortabel, og som ville passe fantastisk godt sammen med den vi hadde sett på i Trollvik. 

Det viste seg imidlertid at denne sofaen ikke lagerføres; den måtte spesialbestilles, for den håndlages i Sverige,  og leveringstiden er normalt 10-12 uker!

Vi kjørte hjem, og underveis bestemte vi oss for å kjøpe salongen fra Trollvik, og også den vi hadde falt for i Tromsø. Det fikk ta den tiden det tok å produsere den, vi måtte bare vente... Denne måtte vi bare ha!

Samme kvelden kjøpte vi stolene og sofaen i Trollvik, og dagen etter bestilte vi sofaen vi hadde sett på i Tromsø, og vi belaget oss på at vi i alle fall ville få den i god tid før jul. 

Men av og til vil skjebnen det annerledes, for dagen etter igjen - altså i går; onsdag - ringte det en mann og sa at denne sofaen dessverre var gått ut av produksjon!!! 

Men:
Han sa også at vi kunne få kjøpe den de hadde i butikken, og at den kunne leveres i neste uke!!!!  
Juuuhuuu!!!! Der hadde vi flaks, gitt!!!

Nedenfor viser jeg noen bilder av stolene som fikk et stopp på sin vei til lagringsplassen på gjesterommet- som jeg for øvrig også viser bilder av nedenfor; for forrige helg ble rommet tapetsert. Nå gjenstår det bare listing rundt vinduer, tak, gulv og vegger der!

Her skal stolene stå... etterhvert.

Stolene har fantastisk god sittekomfort.

I tillegg er de jo så fine - litt slitte hist og her, men hva gjør vel det, tidens patina har jo også sjarm!

Nyyyydelig - synes vi!

Stolene passer så godt her hos oss, og kommer til å danne  en vakker kontrast til de rustikke veggene og gulvet - når det kommer på plass. 
Vi er sååå fornøyde med kjøpet!

Gjesterommet ferdig tapetsert.
Tapeten er fra Designers Guild, og nattbord og lampe fra vår lokale Bohus-butikk.

Vakkert, synes vi :-)
Vi har to slike nattbord og lamper; en til hver side av senga.

Og den før viste og omtalte stolen passer godt inn, ikke sant?

Håper du likte denne lille titten... :-)
Ha en fin kveld videre!

Mvh
Janna

8 kommentarer:

 1. Hei, følger med på dokkers prosjekt og synes det e nydelig :) Nydelig med nytt, gammelt, fint og grovt ;) Liker det æ ser og får masse ideeer, både interiørt og mat :) Du e dyktig, tusen takk :) Klæm fra Tone-Lise :)

  SvarSlett
 2. gud så fine disse stolene var, og de SER myke og gode ut å sitte i. Er sånne stoler som man bare sitter NED i, og der blir man sittende :)
  Dere er flinke å sette sammen ting slik at det blir vakkert å se på. Artig å følge med på bloggen din Janna :)
  klem fra Tone G

  SvarSlett
 3. Åh, så fantastisk vakre de stolene var! Helt NYDELIG :) Gleder meg til å se dem når de står på plass :)
  Ha en fin kveld :)
  -Ida

  SvarSlett
 4. Flotte stoler dere fant i Trollvik, skulle vært innom der, men det blir liksom aldri!
  Gleder meg til fortsettelsen!
  Ønsker deg og dine en riktig god helg :)

  SvarSlett
 5. Flotte stole. Det bliver da helt fantastisk, jeres hus og indretning, Janna!

  Tak for fine kommentarer på min blog. Ja, jeg er solgt til Nord Norge! Helt forelsket! ;-) Du er heldig at bo dér! Jeg kommer tilbage!!!

  Klem og ha' en fin dag hos dig

  SvarSlett
 6. Nydelige stoler!! De var bare helt utrolige! Sånt man bare drømmer om å finne :) Huset deres blir utrolig flott!

  SvarSlett
 7. Hei!

  Hvor fikk du tak i disse stolene? Har du noen ideer til hvor man kan finne chesterfieldsofaer og stoler i velur, og ikke skinn, i Norge/Sverige?

  Hilsen Henriette :)

  SvarSlett
 8. Hei!

  Jeg ser det er flere som lurer på hvor de kan få tak i slike stoler som du her. I den forbindelse tenkte jeg å si ifra at jeg er i ferd med å selge mine, helt identiske møbler:

  http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=27584032

  Håper dette er i orden:) Forresten en knall blogg!


  - Stian

  SvarSlett