lørdag 24. januar 2015

Tidens forgjengelighet

 Vi er allerede langt ut i januar, dagene har blitt merkbart lengre, lysere, men lydene natterstid er jagende, skarpe, spesielt i slike vindfulle, kalde netter vi har hatt i det siste. Det lukter trerøyk av vinteren når jeg våkner og ikke får sove mer. Jeg står opp, og lyttende til naturens, husets, individuelle samtaler i stillheten av natten, konfronteres jeg med mysteriene, men mest av alt med savnet.

Det føles som det er evigheter siden vi feiret jul og nyttår et sted som for oss var totalt fremmed, men likevel ikke - fordi våre kjære bor der. Desember var en  måned som var fyllt av forventninger og spenning, men vel hjemme igjen har jeg blitt minnet om tidens forgjengelighet. Nå er det ikke en ny dag eller uke, men et helt nytt år som ligger fremfor oss. Jeg tenker større tanker, i et lengre perspektiv. Og jeg kjenner at selv om savnet er stort, er gleden desto større. Over hverdagen, at mine kjære har det bra, fordi  fremtiden ligger der, blank og ubrukt foran oss.

Ha en fin helg.
Vennlig hilsen 
Janna

6 kommentarer:

 1. Nydelig formulert!
  Ha ei riktig god helg Janna!
  Klem fra mæ:)

  SvarSlett
 2. Du setter fine ord på akkurat det som er viktig. Hverdagen, familien, helse, forventninger og takknemlighet. Ha en nydelig helg.

  SvarSlett
 3. Fine refleksjoner over det som er viktig !
  God helg.

  SvarSlett
 4. Hei.

  Kjempefin blogg du har. Ramlet inn her ved en tilfeldighet, men blir nok å titte innom flere ganger :)
  Ble veldig nyskjerrig på hvor dette huset i skogen egentlig ligger? Du nevner Senja og Finnsnes, og regner derfor med at det kanskje er en plass i nærheten? Er selv opprinnelig fra Målselv, men bor i Tromsø nå, så det hadde bare vært artig å vite...

  Hilsen Anne

  SvarSlett

 5. Hei Anne. Takk for det. "Huset i skogen" ligger i Nordreisa, i Reisadalen.

  SvarSlett
 6. Tiden går hurtigt Janna, og gode oplevelser bliver hurtigt til minder. Godt det er blevet så nemt af tage billeder af de dejlige oplevelser og stunder i vores liv. Men for at fastholde de små detaljer som mange gange går hurtigt i glemmebogen, er det en god ide at skrive dagbog inden vi går i seng, der husker vi stadigvæk dagen og dagens store og små oplevelser ganske godt. Måske du allerede skriver dagbog?
  God Januar i det Norske.

  SvarSlett