mandag 23. september 2013

Å gi slippTo munker var på pilgrimsreise. En dag kom de til en dyp elv. På elvbredden satt en ung kvinne og gråt fordi hun var redd for å krysse elven uten hjelp. Hun ba de to munkene om å hjelpe henne. Den yngre munken snudde ryggen til. Medlemmene av ordenen deres hadde ikke lov til å røre en kvinne. 

Men den eldre munken plukket opp kvinnen uten et ord og bar henne over elven. Han la henne ned på den andre siden og fortsatte sin reise. Den yngre munken kom etter ham, kjeftet på ham og skjelte ham ut fordi han brøt sine løfter. Slik fortsatte han. Til slutt, da det nærmet seg kveld, snudde den eldre munken seg til den yngste og sa: "Jeg bare bar henne over elven. Du har bært på henne hele dagen."

Det å gi slipp kan være vanskelig. Mennesker, ideer, forventninger, ønsker, dårlige vaner, falske forestilinger, usunne relasjoner ... listen fortsetter. Men hver dag presenterer en mulighet til å skape oss selv på nytt, til å riste av oss bagasje fra fortiden, og iverksette tiltak for å skape en utrolig fremtid. 

Men selv om vi kan forstå dette intellektuelt, er det å vite det og leve det, to veldig forskjellige ting... 

Ha en fin kveld, mine venner. 
Mvh. 
Janna

7 kommentarer:

 1. En tankevekker. Jeg har litt å jobbe med før jeg klarer å gi slipp, men uansett ga det meg inspirasjon. Savner innleggene dine. Nyter hvert ord du skriver.

  Klem astrid

  SvarSlett
 2. En aldeles herlig historie!..og du er så flink til å sette ord på "ting".....jeg mangler ord, ser du:))
  Nyter dine innlegg, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 3. Ja liv og lære er to helt forskjellige ting. En flott historie til ettertanke og tusen takk for dine alltid velskrevne og kloke ord.

  SvarSlett
 4. En flot historie, tak Janna, faktisk læste jeg den selv for ganske nylig. Og måske er vi på samme slags rejse akkurat nu? For dér hvor jeg er, handler det i høj grad om at lære at give slip og lade gå.

  Tak for dine ord og fordi du deler det smukke og poetiske billede.

  Klem.

  SvarSlett
 5. Det er så sandt :-) Men øvelse gør mester :-)
  Smukt billede til smuk tekst.
  Knus Gitte

  SvarSlett
 6. Jeg kender også godt den dejlige historie Janna. Vi er gode til at lade os påvirke af negative oplevelser og overbevisninger fra fortiden, ting der tynger og dominerer manges hverdag.
  En god metode til at give slip, er også at tage nogle stykker A4 papirer og skrive alt det ned der tynger og fylder af negative ting fra fortiden, skriv alt det ned der har været styrerende i vores liv, so far.
  Derefter river jeg papirerne i tusinde stykker alt i mens at jeg tager afsked med alt det der har været dominererende i hverdagen og fyldt negativt i mit liv, så er jeg klar til at give slip, herligt.

  SvarSlett
 7. Så nydelig, og ettertenksom historie.
  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett