søndag 5. august 2012

Søndagsblues...


Stillheten i huset er øredøvende. Jeg er rastløs. Lytter etter stemmer. Barnestemmen... trippende, løpende føtter... Men min kjære og jeg er alene, og selv om det også er godt - tror vi trives usedvanlig godt i vår tosomhet - kjenner jeg at jeg savner...

Det har vært en merkelig sommer så langt - på mange måter. Den har liksom aldri riktig kommet i gang... Mye har skjedd, men ennå venter vi; blant annet på sol og varme.
August er snart en uke gammel, det er sensommer...
 men dagen i dag er isende kald, fuktig og nedstemmende... Min kjære har faktisk fyrt i peisen for meg, kulden sitter i margen, jeg blir ikke varm.

Jeg har ofte tatt meg selv i å vantrives litt med søndager; det er  en dag da man nesten er ferdig med weekenden, en dag midt mellom fritid og jobb, en dag man mentalt forbereder seg på neste ukes oppgaver... og jeg opplever av og til at jeg ikke klarer å slappe ordentlig av denne ukedagen...

Men dagen i dag krever meg, min tilstedeværelse; jeg har levd i et vakum en tid nå, mye har vært tøft og vanskelig, og jeg har bevisst latt være å kjenne på det... Men nå er tiden kommet; jeg vil  kjenne på at jeg lever: her og nu!  Dagen er ny, den er min, og jeg  priser livet -  solskinn eller ei!

Ha en fin dag!
Mvh
Janna

7 kommentarer:

 1. Så fint med blogginnlegg fra deg igjen! Nei, sommerværet her til lands har vel ikke vært så mye å skryte av. Her gjelder det å finne andre ting enn været å glede seg over! :-) Håper helsa di er bedre etter den store operasjonen du hadde tidligere i sommer! Fortsatt god søndag! :-)

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner igjen den søndagsfølelsen din..men enn så lenge går det bra:))
  Du har virkelig hatt din sommer fylt av det meste på godt og vondt, så jeg unner deg en måned fylt av gode stunder og varme dager!
  Klemmer fra mæ;)

  SvarSlett
 3. Jeg kender godt den fornemmelse en søndag Janna, der er ligesom et vaccum i forhold til at en ny arbejdsuge ligger åben lige om hjørnet.
  God Søndag aften.
  http://www.youtube.com/watch?v=HBWFJ85n_w0

  SvarSlett
 4. Godt å se deg skrive igjen. Håper og ber om at arrene etter operasjonen gror. Takk for at du er

  SvarSlett
 5. Åååå for et nydelig innlegg atter en gang. Du er så flink med ordene..... og kjekt å høre fra deg igjen. Søndagsfølsen kjenner jeg også, jeg rett og slett liker den dagen minst av alle syv. Jeg hadde det også sånn som barn, så lang og uendelig kjedelig dag husker jeg. Jeg jobber jo nå mange søndager og synes egentlig det er helt greit.

  Flott at du har bestemt deg for å leve her og nå, da tror jeg du kommer veldig langt. Ha fokus på de tingene en kan gjøre noe med og la tingene vi ikke kan gjøre noe med seile sin egen sjø.....

  Ønsker deg, og håper på, en vidunderlig sensommer

  SvarSlett
 6. Jeg har det akkurat som dig med søndage. Jeg bliver ligesom svøbt i et tæppe af melankoli. Også selvom den nye uge, der venter, er fuld af gode planer. Jeg er begyndt bevidst at gøre GODE ting om søndagen. Lave en god søndagsmiddag, nyde den med vin, gøre lidt ekstra ud af det. I går tog kæresten og jeg på eftermiddagstur til Stege (det gode vejr og høsten lader vente på sig) og fik lidt oplevelser.

  Din sommer har været meget anderledes og på mange måder en voldsom følelsesmæssig rejse. Det, du så fint beskriver, er som et slags underligt tomrum, et venteværelse fuld af følelser. Og hvis du også er ved at være "på broen", som du skriver om hos mig, så tager også det meget med sig i tankerne, følelserne, kroppen.

  Åh Janna, livet er ikke for nybegyndere (pysere?), MEN det er så fint og smukt, når vi griber øjeblikket og bare forstår at være. Jeg øver mig hver dag.

  Sender dig varme tanker og en stor klem.

  SvarSlett
 7. Jeg forstår godt at du har en følelse av vakuum - av å vente. Godt å høre fra deg igjen. Sender deg gode tanker, og krysser fingrene for at søndagen ikke ble så verst.

  Lill-Karin

  SvarSlett