lørdag 11. august 2012

Sensommerbooost...


Ferien er snart over, og for meg er det et lite paradoks at det nettopp er høsten som nå gir meg tid til å hente inn påfyll av energi. Men jeg kjenner at jeg, etterhvert som jeg blir eldre, blir mer og mer glad i sensommeren og høsten. For til tross for mangel på sol og varme; sensommeren her i Nord-Norge er vidunderlig, turgleden kommer snikende, og i dag skal jeg finne fram gummistøvlene og ei bøtte og dra enda lenger til skogs: Jeg vet om noen moltemyrer...

Multebær er noe av det beste høsten har å by på, og nyrørte multer er en lettvint delikatesse. Men jeg har en annen favoritt, og det er kryddermarinerte multebær med brunsukker-rømme. Ummm... For ikke å snakke om ostekake med multebær, rømme og friske granskudd!

Finner jeg noen bær i dag, skal jeg "moille" meg i helga! Kanskje legger jeg ut oppskriftene på Jannas Mat, så følg med ;-)
Senere skal jeg sjekke ståa til bringebærbuskene oppe i holtet, blåbærene har jeg sett modnes smått om senn nå, og er vi litt flittige, kan vi kanskje i år fylle fryseren med supersunne bær, som Vilde og jeg kan lage blant annet smoothies av utover høsten og vinteren.

Ha en god lørdag.
Mvh
Janna

4 kommentarer:

 1. Venter spent på oppskrifter! ;-) Høsten er flott, helt enig! Har sett litt multekart og noe moden bær nå, så lykke til med bærplukking! Ha ei fortsatt fin helg! :-)

  SvarSlett
 2. Gleder meg til høsten her i nord.
  Ha en fin lørdag.
  Klem Christina

  SvarSlett
 3. Selvplukk av bær og annet fra skogen er et privilegium..... det gir så mye glede både å høste dem og å spise dem utover vinteren mens vi venter på lysere tider.

  Lykke til med bærhøsten, håper den blir rik.

  SvarSlett
 4. Uhmmm, hvor ser det dejlgt ud, du er så ihærdig Janna, men bær kan bruges til mange ting som du også lige har slået fast her, ostekage ahhhh, jeg kan smage hvad de bær vil gøre for smagen der.
  God Søndag.

  SvarSlett