fredag 10. august 2012

Omgivelsenes betydning

Bryr du deg om hvordan dine omgivelser ser ut?
Jeg er en person som liker å ha det fint rundt meg, ja ikke bare liker jeg det; jeg trenger å ha det estetisk rundt meg for å hente nye krefter i hverdagen.


Estetikk er læren om det vakre. Men det er et begrep som i stor grad uttrykker individuelle synspunkt på hva vi oppfatter som ønskelig, verdifullt og vakkert, og som i stor grad er avhengig av vår personlige bakgrunn og erfaringer.

Denne bloggen startet som en "dagbok" da vi begynte å bygge Huset i skogen; som en dokumentasjon for oss selv og familien. Det var aldri meninga at det skulle være en ren interiørblogg, for jeg er ikke så veldig interessert i interiør, men jeg liker veldig godt det å skape og "ordne"... selve prosessen, som jo aldri blir ferdig...
Målet er å skape oss et hjem der vi skal kan slappe av og kjenne at her er det godt å være - både ute eller inne.

Denne sommeren har  av ymse grunner blitt litt "amputert". Vi hadde mange planer, men de fleste av dem måtte settes på vent.  Blant annet skulle hagearbeidet prioriteres, og vi så vel for oss at vi skulle ha fått gjort en god del mer enn det som er tilfellet nå når vi er på vei inn i høsten. Men tingenes tilstand er slik de er, og en ting er sikkert: arbeidet springer ikke fra oss, og det vi ikke har fått gjort; vel, det får vi gjøre senere - verre er det ikke!

Bildene nedenfor viser tingenes tilstand i juni i år... og slik de er nå...
NB! Bilderas!


Ja, som dere ser; her er mye å ta tak i... Men det inspirerer meg, og jeg gleder meg over hver en lille ting vi får gjort...
  ... imens har jeg pyntet jeg litt her og der... som best jeg har kunnet etter at formen begynte å bedre seg; og selv om hagen ikke er mye å til hage enda, har vi noen vidunderlige terrasser tilgjengelige, og der kan jeg utfolde mitt behov for å skape det fint rundt meg!
I dag er det en nydelig dag her nord, så nå skal jeg sette meg ut med en god kopp kaffe, og se på at min kjære snekrer videre på terrassen...

Så: det går fremover... og plutselig en dag sitter vi her og kan skue utover en vakker hage, et drivhus/orangeri, en ferdig gjestebu og...

... Men arbeidsledige blir vi ikke med det første - og bra er det, for dette prosjektet her i skogen er blitt en livsstil - og jeg elsker det! 
Ha ei god helg.
Mvh
Janna

5 kommentarer:

 1. Dette blir såå flott, mye arbeid, men det skal det være;) ..og du har ordnet deg noen herlige plasser med nydelig trivsel!
  Vi har bodd så lenge at vi må begynne å hogge ned trær..ikke artig, men de tar lys;)
  Godt å høre at formen er bedre.
  Kos dæ masse i helga, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 2. Et gammelt ordsprog siger, "det vi ikke når i dag, skal vi ikke lave om i morgen," Janna, dejlige stemningsbilleder og et dejligt område, jeg er sikker på at arbejdet ikke løber nogen steder og når bare at i kan lide arbejdet skal det nok lykkedes at komme i mål.
  God Weekend.

  SvarSlett
 3. Skønt sted Janna, og jeg kan godt lide det ordsprog, Michael nævner! ;) Vi er jo i samme proces, det sker i etapper og nogle gange må jeg lige huske mig selv på, at det faktisk er en god proces. Lidt af gangen, lære, kende, mærke, sanse, arrangere. Og helt enig, omgivelserne er vigtigt. Det vigtigste for mig er, at der ikke er mange ting. Trods alt. At der ligesom er luft! Og det er der her i huset! ;)

  Du er vældig god til at indrette dig/jer og man mærker, at du har sans for det. At det er sjælen, der indretter og ikke kun øjet!

  Ha' den dejligste weekend. Klem.

  SvarSlett
 4. Hvad i ikke når i dag, skal i ikke lave om i morgen Janna, tingene løber ingen steder og når det nærmest er en hobby for jeg at arbejde med at skabe et dejligt miljø omkring jer, skal det også nok lykkedes, ting tager tid.
  God Søndag.

  SvarSlett
 5. Her hos deg var det fint og mye god lesning:) jeg er enig med deg: må ha det fint rundt meg for å trives!

  SvarSlett