fredag 29. juli 2011

To nesten ferdige terrasser...

Min kjære har vært flittig og flink i ferien, og nå har vi to nesten ferdige terrasser å tilbringe varme og deilige sommerdager på: for ikke å si kjøligere nordorske sommerkvelder, der lyset er vidunderlig og duftene fra skogen og terrsassens blomsterflor kjemper om kapp med lukten fra brennende ved i bålpanna...
Vi har hatt noen koselig, sene kvelder på den sørvest-vendte terrassen vår, denne uken, min kjære og jeg. Vin og bål har ikke gjort stemningen verre, og selv om vi begge har befunnet oss i et ettertenksomt og sorgfullt modus på grunn av den tragendien som utspant seg i Oslo og på Utøya forrige fredag; den 22. juli, har vi vært desto mer takknemlig for livet, for det livet  VI lever, for hverandre, og for at  alle våre kjære befinner seg vel og i trygghet.
Her nedenfor ser dere bilder av den "nye"terrassen (14 dager yngre enn den andre :-)).
Den er sørvest-vendt, og her har vi sol fra tidlig om morgenen til seint på kvelden. Her har vi møblert med et gammelt grønnmalt bord som vi bruker som spisebord, to komfortable kurvstoler og blomster i krukker og kar. 
 Begge terrassene skal beises i en mørkere farge, og det gjenstår en del "finishing-work", samt å lage trapper,  men vi er superfornøyde med de uterommene vi hittil har fått, og gleder oss til det fortsatte arbeidet med å skape et koselig og trivelig utemiljø  her i skogen, vi har jo bare akkurat begynt...!
Nedenfor her er det flere bilder fra den sør-østvendte terrassen fra det forrige innlegget mitt. Her spiser vi frokost og koser oss i sola fra tidlig morgen til ca kl. 1600 om ettermiddagen. Her har vi flere sittegrupper, solstol og selvfølgelig blomster i enda flere krukker og kar!
Ha en fin fredagskveld, mine venner. 

Mvh
Janna

søndag 17. juli 2011

En nesten ferdig terrasse

Det har vært lite blogging i det siste, og etter flere forespørsler om jeg har lagt ned bloggen, kan jeg fortelle at det har jeg vel egentlig ikke, men det har vært travle uker siden skoleslutt, med besøk av familen,  der barnebarnet på nå 14 mnd. har krevet sin bestemor! Det blir ikke mange ledige stunder med en slik aktiv, liten krabat i huset, så blogginga har fått absolutt minste prioritet. Men nå er familien reist, min lille famile - dvs. mine tre barn, svigerdatter og barnebarnet, er alle dratt over til Chicago, så nå er tiden min egen igjen. 
Det er bare det at jeg lider av en mer eller mindre uttalt form for bloggtørke for tiden. Synes ikke jeg har så mye å skrive om, vise bilder av osv. På den annen side har jeg jo egentlig masse å skrive om, vise bilder av osv., men det har føltes litt uoverkommelig å komme igang med blogginga, jeg savner familien, og har en litt sånn unntakstillstandsfølelese i kroppen... 

Men Here I Am, Back In The City; Blogglandia, og jeg vil starte med å vise bilder av den av terrassene som er nesten ferdig. Vi skal jo ,som kjent for noen, bygge to terrasser i sommer - vel, det gjenstår å se... tiden går fort, og litt ferie skal man jo også ha (les: min kjære ha!).
Min kjære er en handyman, som er kjempeflink til det meste! Han har snekret hele terrassen alene, og skal nå sette igang med den andre terrassen; eller var det vedhuset, eller garsjen eller...
Vi har forsøkt å holde stilen og fargepaletten ute på terrassen noenlunde lik den som er inne. Dette for å skape helhet og ro. Men når det er sagt, må jeg jo si at det ikke har vært så enkelt, for utvalget av sommermøbler/terrassemøbler er absolutt ikke stort her vi bor, og stæsj og pynt som egner seg er det heller ikke enkelt å finne. Men terrassen er helt ny, og vi er i startgropa med møblering og styling, så det kommer seg vel etterhvert. 
Om du har lyst til å se et bilderas av terrassen vår; så velkommern "ut"... 
 
Utsikt fra gangen mot terrassen mellom "hytta" og huset.
 Som vanlig har jeg ikke kunnet vente med å ordne og rede litt, så som dere ser: min kjære er ennå ikke ferdig å snekre, men må man, ja, så MÅ MAN...
 Det er midt i juli, og utvalget av sommerblomster hos gartnerne her i bygda er ikke lenger det største og beste, så jeg måtte bare ta det som var tilgjengelig siden jeg ikke har plantet noen blomster tidligere i vår/sommer. Derfor ble det nå i forste omgang mye rosa... Men jeg skal plante i flere potter til uka, så da kan det hende det rosa inntrykket blir mer dempet...
 
Disse stolene skal byttes ut etterhvert, nå vi finner noe mer passende. Inntil videre bruker vi det vi har, og stolene er veldig gode å sitte i.
Håper dere likte terassen vår; det gjør vi. Denne sør-østlige terassen er ca 45 kvm stor, og det er sol på den fra tidlg om morgenen til ca kl 1600 om ettermiddagen. Da flytter vi til den andre terrassen som ligger sør-vest-vendt, som er like stor, som har sol til mye senere, og som er delvis overbygd med et takutstikk.
Nå venter vi bare på den stooore sommervarmen; for i følge værmeldingene skal det bli tropiske tilstander her i nord den innkommende uken, så da skal vi jammen kose oss på vår nye terrasse!!! Vinen er satt til avkjøling...
Ha ei fin uke, dere også.
Mvh
Janna