søndag 17. juli 2011

En nesten ferdig terrasse

Det har vært lite blogging i det siste, og etter flere forespørsler om jeg har lagt ned bloggen, kan jeg fortelle at det har jeg vel egentlig ikke, men det har vært travle uker siden skoleslutt, med besøk av familen,  der barnebarnet på nå 14 mnd. har krevet sin bestemor! Det blir ikke mange ledige stunder med en slik aktiv, liten krabat i huset, så blogginga har fått absolutt minste prioritet. Men nå er familien reist, min lille famile - dvs. mine tre barn, svigerdatter og barnebarnet, er alle dratt over til Chicago, så nå er tiden min egen igjen. 
Det er bare det at jeg lider av en mer eller mindre uttalt form for bloggtørke for tiden. Synes ikke jeg har så mye å skrive om, vise bilder av osv. På den annen side har jeg jo egentlig masse å skrive om, vise bilder av osv., men det har føltes litt uoverkommelig å komme igang med blogginga, jeg savner familien, og har en litt sånn unntakstillstandsfølelese i kroppen... 

Men Here I Am, Back In The City; Blogglandia, og jeg vil starte med å vise bilder av den av terrassene som er nesten ferdig. Vi skal jo ,som kjent for noen, bygge to terrasser i sommer - vel, det gjenstår å se... tiden går fort, og litt ferie skal man jo også ha (les: min kjære ha!).
Min kjære er en handyman, som er kjempeflink til det meste! Han har snekret hele terrassen alene, og skal nå sette igang med den andre terrassen; eller var det vedhuset, eller garsjen eller...
Vi har forsøkt å holde stilen og fargepaletten ute på terrassen noenlunde lik den som er inne. Dette for å skape helhet og ro. Men når det er sagt, må jeg jo si at det ikke har vært så enkelt, for utvalget av sommermøbler/terrassemøbler er absolutt ikke stort her vi bor, og stæsj og pynt som egner seg er det heller ikke enkelt å finne. Men terrassen er helt ny, og vi er i startgropa med møblering og styling, så det kommer seg vel etterhvert. 
Om du har lyst til å se et bilderas av terrassen vår; så velkommern "ut"... 
 
Utsikt fra gangen mot terrassen mellom "hytta" og huset.
 Som vanlig har jeg ikke kunnet vente med å ordne og rede litt, så som dere ser: min kjære er ennå ikke ferdig å snekre, men må man, ja, så MÅ MAN...
 Det er midt i juli, og utvalget av sommerblomster hos gartnerne her i bygda er ikke lenger det største og beste, så jeg måtte bare ta det som var tilgjengelig siden jeg ikke har plantet noen blomster tidligere i vår/sommer. Derfor ble det nå i forste omgang mye rosa... Men jeg skal plante i flere potter til uka, så da kan det hende det rosa inntrykket blir mer dempet...
 
Disse stolene skal byttes ut etterhvert, nå vi finner noe mer passende. Inntil videre bruker vi det vi har, og stolene er veldig gode å sitte i.
Håper dere likte terassen vår; det gjør vi. Denne sør-østlige terassen er ca 45 kvm stor, og det er sol på den fra tidlg om morgenen til ca kl 1600 om ettermiddagen. Da flytter vi til den andre terrassen som ligger sør-vest-vendt, som er like stor, som har sol til mye senere, og som er delvis overbygd med et takutstikk.
Nå venter vi bare på den stooore sommervarmen; for i følge værmeldingene skal det bli tropiske tilstander her i nord den innkommende uken, så da skal vi jammen kose oss på vår nye terrasse!!! Vinen er satt til avkjøling...
Ha ei fin uke, dere også.
Mvh
Janna

12 kommentarer:

 1. Hei!
  For en himla flott terrasse dere får! Syntes møblene du skulle bytte ut passet godt inn hvor de var. Heldige deg som har fått kose deg så masse med barnebarnet ditt, nå er det bare en uke til vi får kose med vårt.
  Ha en fortsatt god søndag!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 2. Så flott veranda! Det er skikkelig deilig å ha en stor og god uteplass. Jeg vil gjerne vite hvor sofagruppen er kjøpt. En sånn skulle jeg gjerne hatt!!

  Fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 3. Det ble ordentlig stilig, ja. God sommer videre!

  SvarSlett
 4. Himmel og dånedimpen sier jeg bare......dette var bar rålekkert!!!!! Knallstilig!!!!!!
  Nå kan sola bare skinne hos dere :)
  Kjekt med handyman:))))
  Kos dere...savn av barn og barnebarn er ille sårt.....og kan sette oss litt ut......blogging kommer nok med høstværet:)
  Nyt kvelden, klem fra meg i 20 gr......nå litt før 22 på kvelden....sjeldent.....

  SvarSlett
 5. Det ser såå lekkert ut, Janna!! Godt å ha plasser hvor man kan nyte sola hele dagen når den først er her.
  Skjønner du er litt i unntakstilstand etter alle har dratt..trist hver gang.
  Vi har hatt sommer noen dager, men håper på ei god uke;)
  Klemmer fra meg;)

  SvarSlett
 6. Veldig koselig å lese noen innlegg fra deg igjen. Fin og koselig terasse. Håper dåkker får nyta noen fine sommerdager og kvelder der.
  Mvh Å

  SvarSlett
 7. Handymann er kjekt å ha i hus ja og utrolig hva de kan utrette:) Herlig og innbydende terrasse:)

  Går litt i hagebygging på denne kanten....knallsol og varmt:)

  Nyt godværet og terrassekos:)

  SvarSlett
 8. Den flotteste terassen jeg noen gang har sett,flink er dere :))

  SvarSlett
 9. Dejligt at have dig tilbage Janna. Det fine med blogging er jo, at man ligesom kan hoppe af og på og med familien på besøg, kan det være svært at finde tid til den slags skriverier m.m. Men så kan man jo samle sig lidt inspiration i mens! ;)

  Jeres terrasse bliver utrolig flot. Hvor ser det bare hyggeligt og fint ud! :) Og får I så flot vejr i ugens løb, er det jo bare at sætte sig derud og nyde den kølige vind, mens de lune vinde blæser. Her lover de ikke godt vejr, men jeg satser på gøremål, som ikke er vejrafhængige!

  Ha' en fin dag hos dig i Huset i Skogen. Klem.

  SvarSlett
 10. Den kølige vin, selvfølgelig! :D

  SvarSlett
 11. Flott Janna. Paletten er fin. Flotte kurvmøbler og lysetaker perfekt til gelender og takstolper.
  Så på værmeldingen at nå blir det varmt nord for Dovre.
  Kos deg med kald vin og verandaene.
  Klem

  SvarSlett
 12. Blir jo bra :)
  Vil ha sånn hengeplantesak i rosa jeg òg *tramper irritert i marka i ren frustrasjon over meg selv* Men det blir til neste år (sa jeg i fjor òg)

  Original Kamelrytterske, bare på Karavanseraiet.no, nå om Snare turer

  SvarSlett