torsdag 30. juni 2011

Det gode liv...

Hva er det gode liv? 
Kulturopplevelser, reiser, mat og vin, god helse, samvær med venner... ja, alt dette og mere til, vil nok mange i likhet med meg svare.  Men akkurat nå er det samværet med vårt barnebarn som står i fokus, og som både inspirerer og gleder oss mer enn jeg kan beskrive, og som representerer det gode liv for oss her i Huset i skogen!


James Patrick, vårt førtste barnebarn. En kilde til lutter glede!
Foto: Marie Charlotte


Kontrastene er store her nord: Den ene dagen har vi skikkelig sommervarme der sommerklærne tas på, den neste borger nesten for vinterhabitt...



Foto: Janna


James og hans lille venninne Tiril
Foto: Marie Charlotte


Dagene flyr avgårde, og nå er det bare 14 dager til de reiser tilbake til Chicago. Men tiden og det gode liv er her og nå, og gjett om vi koser oss. En liten go'klump på 13 måneder gleder et bestemorhjerte til bristepunktet. Med sine strålende øyne, brede smil, pludring og varme klemmer gir han dagene her i skogen et innhold som er mer verdt enn all verdens luksuriøse reiser og artsy-fartsy-kulturoppleveser. 


Ha en fortsatt fin dag.
Mvh
Janna

torsdag 23. juni 2011

Lenge siden sist

Leeeenge siden siste blogginnlegg, og grunnene til det er mange og sammensatte, men alt kan relateres til det enkle faktum at tiden ikke har strukket til! Så enkelt er det! Men nå er det ferie, og man skulle tro at da hadde man goood tid og tid til litt av hvert, men sannheten er at nå er dagene i hvert fall travle. Forskjellen er at denne travelheten innebærer bare lutter herlighet og glede! 

For saken er den at min eldste datter og barnebarnet mitt som til vanlig bor i Chicago, nå er hjemme her i Huset i skogen, og alle som har en 13 måneder gammel todler i huset vet at da skjer tingene på den lilles premisser! Det blir ikke mye tid til annet enn lek, kos, mat, mer leking, kosing...


 Men akkurat nå er de på besøk hos bestefar/oldefar i Rotsund, så da har jeg litt tid til overs, og jeg fant ut at det var på tide å oppdatere bloggen litt. 


I dag er det St. Hans-aften, vi har akkurat passert midtsommer, og om været siden sist kan vi si at det har vært fantastisk fint i nesten hele juni: Solrikt, varmt og uvanlig stabilt til Nord-Norge å være: kun et par dager med regn i hele perioden! I dag ser det imidlertid ut til å bli heller grått; temperaturen er ikke så verst, 16-17 grader, men det har vært noen små regnskurer her på formiddagen, så det spørs hvordan det blir senere i dag. Holder været seg, står det bålkos på programmet, med noe godt å spise i piknik-kurven, regner jeg med.


Ha en fin dag videre, alle dere som er innom her hos meg, 
og kos dere riktig - uansett hvor og hvordan dere skal tilbringe St. Hans-kvelden!


Mvh
Janna

torsdag 2. juni 2011

Frokostkos

I dag tegner det til å bli en kjempefin sommerdag her i nord. Jeg skal snart ut og pusle rundt huset, det er fremdeles mye å ta tak i. Men jeg er så kjempeheldig å ha fantastisk snille svigerforeldre, og nå er svigerfar her på "arbeidsferie " for å hjelpe oss med blant annet alt som må ryddes opp i etter byggeperioden her i skogen. Han har holdt på fra tidlig morgen til laaaangt på kveld i en uke nå.
 
Så det har vært lange arbeidsdager for min kjære også i det siste: først jobben på skolen, så rett hjem og styre på ... Men i dag har mine kjære arbeidsmenn fått sove litt leeeenge, jeg var oppe tidlig, så jeg har sitter her og kost meg og ventet på at de skulle stå opp. I mens har jeg dekket frokostbordet, og tuslet inn og ut av dørene her, sittet i sola og nytt fuglekvitteret og stillheten ellers denne nydelige morgenen. 
Kjenner at det skal bli godt med noen fridager nå!

Forøvrig trenger store og sterke arbeidsmenn kraftig kost, godt energipåfyll er viktig, så frokosten i dag består av  
amerikanske pannekaker med nyrørt skogsbærsyltetøy og vaniljekrem, kaffe og juice.



For de som har lyst til å lage slike pannekaker, er oppskriften jeg bruker denne, som er nok til tre-fire personer :
4, 5 dl hvetemel
3 egg
4, 5 dl melk
4 ss sukker
1, 5 ts bakepulver
3 ss smeltet smør
1/2 ts salt
Framgangsmåte:
Bland sammen det tørre først: Mel, salt, bakepulver og sukker. Pisk eggene, og tilsett melken. Hell dette i melblandingen. Varm en teflonpanne, og smør med klaret smør. (Som du lager ved å smelte smør til det hvite legger seg på bunnen, hvorpå du heller det gule smøret i en liten bolle. Dette er nå klaret). Grunnen til at det er best å bruke klaret smør er at det tåler høyere temperatur. Stek pannekakene. De skal være tykke, og på størrelse med en stor lapp. Jeg serverer slike pannekaker med rømme eller vaniljekrem, men
vaniljekremen kan gjerne byttes ut med lønnesirup, for det hører med i en riktig amerikansk variant - eller  med honning for den som ikke liker lønnesirup. 
Håper det smaker!

Ha en fin dag videre, kjære venner!
 
Mvh
Janna