fredag 29. oktober 2010

Noe å glede seg til!

Det nærmer seg adventstid og jul med stormskritt, og her i Huset i skogen er vi fokusert på at vi bli ferdige med det arbeidet som gjenstår innvendig i huset innen den 23. november! For på den "magiske" datoen kommer vår datter og barnebarn "hjem".

 Her er Marie Charlotte og James Patrick fotografert da de var her i sommer. James var bare 6 uker på dette bildet, nå er han blitt nesten seks måneder, og vi kan nesten ikke vente med å se ham og hans mor igjen. De bor i Chicago, men kommer for å være sammen med oss i julen. Vår kjempekjekke svigersønn kommer dessverre ikke; han har bare et par dager fri i julen, og det er for langt å reise helt opp hit på bare et par korte fridager. 

 Her er James ca fire måneder gammel, en blid og nydelig gutt som sjarmerer bestemor i senk hver gang ho ser ham -  og "prater"med ham, noe vi gjør via Skype opptil flere ganger daglig.

Min vakre Marie Charlotte, min eldste datter.

Marie er en dyktig fotograf.

Vår datter og vårt lille guttebarnebarn skal være her til over nyttår, og den tiden de er her, har vi lyst til å tilbringe sammen med dem, kose oss og leke med barnebarnet;  ikke "stresse" rundt hver ettermiddag etter jobb med små og store "puslerier" i huset.

I går var det to rørleggere her som fikk gjort en god del arbeid: Varmtvannsberederen er flyttet fra hytta og over til det tekniske rommet i huset, toalett og dusj er innstallert på "storbadet", og diverse rør er koblet opp på begge kjøkkenvaskene. 

Blandebatteriene på vaskeservantene på det ovenfornevnte badet mangler dessverre noen deler, så de er ikke koblet til ennå...! Men kommer elektrikeren i dag, får vi lys på badet, og da kan vi dusje der, gå på do der ;-), sminke oss der..., ja, vi kan ta det badet litt i bruk!

Mangler jo gardiner der ennå, men pytt, vi bor i skogen og de eneste som - under tvil - kan være interessert i å se på oss gjennom baderomsvinduene, må eventuelt være en og annen streifende elg, og kanskje ekornene som fyker opp og ned furutrærne rundt oss, så jeg vurderer sjansen for å bli tiltalt for blotting som svært liten!

Ha en fin dag videre alle dere som er innom her, nå er lunsjpausen min snart over, og jeg skal jobbe videre med matematikk.

Mvh
Janna

10 kommentarer:

 1. Arbejder du med matematik? I så fald kan du være glad for, at du ikke har mig som elev; jeg er umulig! :)

  Din datter og barnebarn ser så skønne ud. Smukke mennesker! Det lyder som en rigtig god plan at få tingene færdige, inden de kommer, så I rigtig kan hygge og nyde hinanden, mens de er dér. Når de bor helt i Chicago, er deres besøg jo på ingen måde en hverdagsfornøjelse og det skal bare nydes. Også selvom man kan få lidt hjælp af Skype! :)

  Kæresten er stadig i Skotland - lucky him! - så jeg skal hygge mig alene med et glas rødvin eller to, en god wokret med kylling, cashwew nødder, blegselleri og andet, jeg "roder" sammen. Jeg er ret vild med den slags nemme og sunde asiatisk inspirerede retter! ;)

  God weekend, søde Janna!

  Klem

  SvarSlett
 2. Hei
  Skjønn barnebarnet ditt e!
  Det er nok verdt slitet frem til 23. november hvis man kan få lov å kose sæ med barn og barnebarn istedenfor å bygge den tida dem e hos dåkker..Lykke til!
  Klem Åslaug

  SvarSlett
 3. Hei Megan, jeg studerer matematikk akkurat nå, og strever vel rimelig med det, men det er morro òg - spesielt når jeg kjenner at jeg forstår; da blir jeg lett "hekta" og kan jobbe i timevis med et tema. Men som sagt: jeg må virkelig jobbe hardt med det, det er ikke noe som kommer lett, absolutt ikke!!!

  Så det er meg, jeg har aldri gjort noe "lettvint": husbygging, studier, full jobb - mannen studerer også...Det er hektiske dager, men på den annen side; jeg liker å ha det slik, samtidig som jeg elsker de rolige, langsomme dagene der man gjør ting etter innfsallsmetoden - eller ikke noe i det hele tatt!

  Men allting til sin tid, tenker jeg; nå er vi i en fase av livet der mye skjer, men det kommer tider da vi kan sitte foran peisen med en god bok, konjakk i glasset... og bare finne roen. Snart...

  Ha en fin helg, du òg, Lene, kos deg med gode asiatiske smaker, nyt vinen, og ikke minst det å være alene, for det er verdifullt i seg selv,det også!

  SvarSlett
 4. Åslaug: Tusen takk for gode ord. Klem

  SvarSlett
 5. Barn og barnebarn er livets under,- og vidunder:DDDD De gir livet menig:DDD Klemz

  SvarSlett
 6. Matematikk er direkte artig og interessant, men det ble språk på meg:)...men kanskje ikke for sent ennå:D
  For noen nydelige bilder av datter og barnebarn!!..klart du gleder deg!Håper dere får det meste i rute så du kan kose deg heele jula med besøket ditt.
  Ha en fin fredag og klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Hei:)

  Jeg fant bloggen din i dag:) Kjempe fin blogg, jeg legger meg til som følger av deg:)

  Ha en nydelig kveld;)

  Klem Ea

  SvarSlett
 8. Hei Janna! Flott datter og nydelig barnebarn! Skjønner godt at dere vil bli ferdige til de kommer, og bare kose dere med juleforberedelser!

  God helg!

  SvarSlett
 9. Nydelig datter og barnebarn Janna:) Jeg skjønner meget godt denne datoen er magisk for deg! Den tiden de er på besøk, må kos og trivsel gå foran alt annet, helt enig:) det er ikke lenge til... Imorgen er november her:)
  Håper framdriften går som den skal!!
  Ha en fin søndag...klem fra meg:)

  SvarSlett
 10. Så nydelig barnebarnet ditt er, og datteren din er vakker...

  Så koselig for dere å få de på besøk i julen da.

  ha en flott kveld :)

  Klem fra Kari

  SvarSlett