fredag 11. desember 2015

Hva får deg i julestemning?

Hvordan er det; kjenner du julestemning? Eller er den gode, gammeldagse julestemninga i ferd med å bli et utryddet fenomen? Er det blitt - ja, nettopp; en gammeldags og kjedelig etterlevning fra bestemors tid, som man istedet har byttet ut med spørsmålet: "Hva ønsker du deg til jul?"Hva må til for å få deg i julestemning? Hva er dine kjæreste uttrykk for julens overleveringer, julens tradisjoner? Er det musikk, fortellinger, dikt, filmer...? Har du forresten tenkt over hvordan disse har fått ny mening for deg i årenes løp?


Ikke minst; setter du av tid til det som får deg i stemning? Håper det!

Ha en fin tredje adventshelg.

Vennlig hilsen 

Janna

2 kommentarer:

 1. To tell the truth; jeg kunne ha reist bort og hoppet over hele jula. Jeg kan føle et snev av julestemning når jeg spiller Vårres jul av Rotmo:))..men når det er sagt, så er jeg ikke den store tilhenger verken av det ene eller det andre i jula..synes nesten det er krampeaktig at alle skal møtes på få dager..men unner alle fridagene som følger med:)
  Fin førjulstid til deg, klem

  SvarSlett
 2. Jeg synes julen er en fin tid til refleksjon og ettertanke, spesielt første juledag. Jeg synes den ekte julestemningen kommer når treet er pyntet og lyser opp i stuen. Spesielt herlig er det å stå opp tidlig før de andre i huset våkner, nyte en god kopp kaffe og se på juletreet og kjenne stillheten og roen. Denne julaften blir spesiell siden det er første jul med barnebarn som skjønner noe. Forrige gang vi var sammen på julaften var hun bare 6 uker. Kjenner at jeg gleder meg og synes det er kjekt å bake og å stelle i stand, men tre selskaper blir kanskje litt mye. Jeg får senke skuldrene og legge listen litt lavt.


  En annen ting er at i vår familie gir vi ikke store og dyre gaver. De holdes på et veldig moderat nivå og det liker jeg.

  God helg til deg og dine.

  SvarSlett