onsdag 18. mai 2011

Møbler med sjarm og patina

Vi her i Huset i skogen elsker møbler med en fortid, handlagde og/eller handmalte, alt det som sier "elsket av noen før" og "gammel sjarm" ... 

Møbler som disse jeg viser bilder av nedenfor, er ting jeg har kommet over på nettet, i min søken etter "ting-og-tang" til Huset i skogen. Møbler - og interiører - som dette får mitt estetikerhjerte til å gløde, møbler som er - og  blir - arvestykker.  

Spesielt er jeg glad i gamle, vakre stoler; slike som disse jeg viser bilder av nedenfor. Jeg kan falle helt i staver, hvis jeg kommer over en stol jeg liker! Alle møblenejeg viser bilde av nedenfor er antikke eller vintage, og representerer handverk på sitt beste: autentisk og ekte. 

Alle bildene er fra: 


Tror aldri jeg har sett en finere stol! 
Dette er drømmestolen for meg! 
Så fantastisk vakker: I slitt, grågrønn fløyel...
Den hadde passet såååå godt inn her hos oss...

 Enda en vakker gammel stol. Rustikk og elegant på samme tid. 
Perfekt!

Baksiden av stolen ovenfor. Fiiin, ikke sant?!

 For noen fantastiske lysestaker!
 Stooooore, ja, men kjempefine likevel. Hadde passet sååååå godt her i gangen hos oss, foran skyvedøren ut til platten...

 En sjaiselongue som dette hadde jeg ikke sagt nei takk til. Ser den for meg oppe på galleriet, foran de store vinduene... 
Tenk å kunne ligget henslengt her med en god bok og et glass vin i umiddelbar nærhet...!

 Disse to stolene er også aldeles nydelige, synes jeg. 
Kunne absolutt tenkt meg et slikt par!

En daybed til begjær! 
Bare skjønn: rustikk og elegant på samme tid: En blanding som ville funket perfekt her i huset.

Et avlastningsbord i den rustikke, gamle stilen vi liker så godt:
 Ja takk, gjerne, sier vi!
Hvor kan vi få tak i noe liknende?

Et flott, lite bakebord!
 Om man ikke trenger et slikt på kjøkkenet, går det jo fint å bruke det som et hvilket som helst avlastningsbord; bare litt finere enn de fleste andre... synes jeg!

Vel, det var et "lite" bilderas av møbler vi her i Huset i skogen synes er vakre, i en stil vi synes passer  godt inn hos oss: Vi liker som sagt å blande det rustikke og elegante, bryte opp det konvensjonelle, og skape vår egen personlige stil, der nettopp kontrastene bidrar til å skape det uttrykket vi er ute etter.

Når det er sagt, må jeg jo også si at det nok kun forblir en drøm, det å møblere med slike funn som de jeg viser bilder av her. Vi bor på et sted, i en del av verden, der slike møbler absolutt ikke er lette å få tak i - hverken i gammel, autentisk form eller nye og reproduserte. 

Men som min kjære sier: 
Det koster ingenting å drømme... 
Så da gjør jeg det!

Ha en fin maikveld videre, hvor enn dere befinner dere i verden!

Mvh
Janna

8 kommentarer:

 1. Her var det mye lekkert, Janna, og jeg ser jo at dette hadde vært perfekt til Huset ditt!
  Håper du finner noe liknende, det dukker jo plutselig opp.
  Ha fine dager mot helg, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Her var det mye herlige stoler! Fantastisk inspirasjon til meg... Har nemlig vært så heldig å få tak i to gamle rokokkostoler som jeg har lyst til å gjøre noe med.

  Fin blogg, følger deg gjerne videre:)

  SvarSlett
 3. Fantastisk stole, Janna. Nu fik du også mig til at drømme. Og specielt sjaiselonguen er jeg helt vild med. Sådan en kunne jeg godt se mig selv sidde/ligge i med te og bog. Læse. Nyde. Jeg tror jeg må kigge efter en sådan, når vi flytter ud i huset. Til høsten.

  Jeg må tilbage til min bog. Læser Havets Katedral og nyder hvert sekund. Den er så god, velskrevet, rørende ... og nu glæder jeg mig virkelig til Barcelona! :)

  Klem

  SvarSlett
 4. Å herlighet...løp og kjøp hadde vært noe du!!! Men det er gratis å drømme...selv om det hadde vært fristende å bruke penger på dette, sukk, det var vakkert...;) og alt hadde nok passet perfekt i huset i skogen!!
  Plutselig en dag er du eier av noe av dette!!
  Nyt maikvelden, klem fra meg:)

  SvarSlett
 5. nydelige møbler, særlig den daybed'en like jeg, er jo glad i lyse farger og denne var lekker :)

  SvarSlett
 6. Hei!

  Plassmangelen gjør seg gjeldende for min del- så om dere er interessert, så har jeg en sofa og to stoler fra 1950... ;) I teak. De må nok restaureres litt. Vet ikke helt hva jeg skal foreta meg med dem, så tenker muligens å selge de rimelig eller låne bort... ;)

  Maria

  SvarSlett
 7. Det var utrolig fine stoler!! *ønske seg* :)

  Det får stå på ønskelista framover tenker jeg..

  SvarSlett
 8. Dejlige møbler :) Elsker bordet på det sidste billede, ville passe fint til mit hjem!!

  SvarSlett