søndag 10. juni 2012

En litt annerledes sommer...

Kofferten er pakka, og forhåpentligvis er alle nødvendigheter for et opphold på Rikshospitalet tatt med. Senere i dag skal min kjære og jeg ta fatt på reisen sørover.

Reisen innbærer at jeg er så heldig at jeg får lov til å hjelpe min bror, jeg skal få lov til å gi ham noe jeg i all ydmykhet håper kan bidra til at han får et "bedre", friskere liv. Min lillebror, som jeg er så glad i, som jeg som sju år eldre storesøster skifta bleier på, lekte med, passa mens mamma var på jobb, lagde mat til og "leverte" hos tante Luna som var dagmamma, før jeg selv gikk på skolen, som jeg støtt og stadig hadde som et "vedheng" i handa hvor enn jeg gikk da vi vokste opp, som i voksen alder ble en supersnill onkel for mine barn, som har vært der når jeg har trengt ham; han trenger nå en ny nyre. Den skal jeg få lov til å gi gi ham, og det opplever jeg som et stort privilegium.
Det har vært en lang ventetid, utredninga av meg som donor startet for over ett år siden, og det har vært en prosess som har "tatt på"; tankene og refleksjonene rundt dette har vært mange, men jeg har aldri vært i tvil om at dette vil jeg, for meg har det vært en selvfølge, og nå er tiden endelig kommet. Spenningen er selvsagt stor: Vil dette funke, vil hans kropp akseptere min nyre, blir han frisk...

Dette blir nok en litt annerledes sommer, men jeg ser fram til resten av den med stor spenning og glede.

Ha en fin søndag, alle mine venner. Nå skal jeg vekke min kjære, frokosten venter.

Mvh
Janna