torsdag 11. oktober 2012

Å være den man er...

Har du en drøm, en visjon, har du satt deg mål for deg selv som kanskje skremmer deg, fordi det synes større enn det tror du kan oppnå?
Vi  mennesker frykter instinktivt det ukjente. Vi er redde for avvisning, for de skuffelsene som helt sikkert kommer i vår vei. Likevel kaster mange seg ut i det, overkommer frykten, bestemmer seg for å forfølge sin drøm...
For meg handler dette om å tørre å være uavhengig...
fri til å være den man er og den man ønsker å være, upåvirket av andres mening.  Slippe forholdet til fortiden. Slutte å fortelle historier om hvordan det var, og hvordan det kunne ha vært...

Det krever en dyp evne til tilgivelse og et stort nærvær i nuet, for å  slippe alt hva man har trodd på og forankret seg i. For sannheten ligger ikke i fastlåste og vedtatte mønstre, men i ens egen virkelighetsoppfattelse, hvor det ligger en klar følelse, en fornemmelse, for situasjonen her og nå. Man må bare stole på magefølelsen, på intuisjonen. Fortid og fremtid er sekundær, og er dypest sett uvirkelig, noe det er unødvendig å bruke energi på...

"Djupt därinne finns det spår utav det barn
som jag en gång kände, som jag en gång var.
Hjälp mig hitta åter, till en ro som bär,
till en frid som håller. Till ett jag som är."
Cecilia Ekhem

Ha en fin dag, mine venner!
Mvh
Janna

13 kommentarer:

 1. Hei :)

  så flotte ord og tanker du har.
  Er så fint når du deler dem med oss andre :) Takk skal du ha!
  god klem :)

  SvarSlett
 2. Ja der absolutt viktig å være seg selv og leve her og nå, for det er nå vi er. Det eneste som er helt sikkert her i dette livet er at ting ikke blir helt som man har planlagt.... Det tror jeg ikke skjer med noen.

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. At bruge energi og fokus på noget der tidligere er hent og noget der derfor ikke kan ændres og ligeledes bruge energi på noget der måske viser sig ikke at ske alligevel er spild af god energi Janna, dejlig påmindelse til at bruge vores energi på en rigtig måde og være nærværende i dagligdagen.
  God Torsdag.

  SvarSlett
 4. Du har så ret, søde Janna. Det gælder om at lukke øjnene og springe ud i det, selv om man frygter det ukendte. For det er som regel ikke så farligt, når det kommer til stykket... :-)

  SvarSlett
 5. Det er så simpelt og dog så svært. At vide at afgrunden kun er en afgrund, indtil man er sprunget. Så opdager man nemlig, håber jeg, at man har vinger. Kan flyve. Er blevet en sommerfugl! :)

  Flyv min ven. Lige ind i weekenden og ha' det fint. Klem.

  SvarSlett
 6. Du skriver så godt!..og ordene dine rører de fleste av oss, vil jeg tro. Det å kunne leve i nuet, gi slipp på fortiden og samtidig tørre å satse på fremtida med hele seg, det er en kunst...men også en nødvendighet for å ha det ordentlig godt her og nå!..men ikke alltid enkelt..
  Ha en god fredagskveld, Janna, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 7. Jeg tenker at du er på god vei.
  Til målet ditt.
  Takk for fine ord.
  :-)

  SvarSlett
 8. For en flott blogg - og gode ord.
  Som de sier: Vær deg selv, alle andre er allerede opptatt.
  Følger på videre med deg. C",)
  Bente

  SvarSlett
 9. Kære Janna, fandt frem til din blog via Michael "Mine tanker er min styrke". Fin fin blog du har her, og hvor er det sandt, det du skriver. Det kræver virkelig mod og styrke at være den man er, men hvor er det også bare dejligt og en stor lettelse, når man tør:-)
  Vil bestemt følge med herinde:-)
  Kærligst Gitte Barlev

  SvarSlett
 10. At sannheten ligger i ens egen virkelighetsoppfatning, det er jeg veldig enig i. Det er hvordan vi forstår oss selv, verden rundt oss og folkene vi omgir oss med som skaper forskjellen; som gjør at vi finner styrke eller gir opp.

  Jeg liker veldig godt tekstene dine, de får meg til å tenke og finne de små forskjellene, som ofte kan være avgjørende for utfallet. Eller definisjoner på de små tingene som er nødvendig for å forstå noe større.

  Takk!

  SvarSlett
 11. Du skriver mye godt Janna, og jeg kjenner meg igjen i tankene dine. Jeg har selv vært gjennom en prosess som har gjort en stor omveltning i livet. Det har vært mye frykt, men jeg jobber også mot klare visjoner.

  SvarSlett
 12. Jeg er så glad for å ha oppdaget bloggen din og for å vise at jeg setter pris på den har jeg denne til deg:

  http://melivetpaaslep.wordpress.com/2012/10/29/blogaward-og-anbefalinger/

  Ønsker deg gode dager!

  SvarSlett
 13. Veldig sant det du skriver.. jeg kjenner meg godt igjen, redd for å få meg en på trynet rett og slett- fort og bare være i det trygge man er vandt med!

  Ha en fin Søndag,
  Klem Klem

  SvarSlett