torsdag 8. oktober 2015

Dårlig karma?

Jeg har tidligere skrevet om helse, blant annet her og her. For meg handler helse om å kunne gjøre det jeg trenger for å leve et godt liv i pakt med meg selv og mine omgivelser.  Det handler om å være til stede, utforske og å lære gjennom livet. Det handler om å takle de situasjonene jeg møter, integrere og oppdatere meg for å få ny innsikt. Det handler om å lytte, la meg inspirere, ta egne valg, og om å ta ansvar for meg selv. Det handler om å leve et liv i balanse, basert på de verdiene jeg verdsetter. En godt balansert liv er viktig for ens personlige integritet, trygghet, for det å leve godt. Vi har alle et ansvar. Det er alltid noen, eller noe, vi må svare til. Det er ting vi ønsker å gjøre og ting vi må. Utfordringen er å balansere hva vi gjøre med det vi liker og velger å gjøre. Dette er ikke alltid lett.

Jeg har en jobb der veldig mange er opptatt av å mosjonere, spise sunt og følge alle de gode, etablerte rådene for god helse. Også jeg. Men likevel faller jeg om i hverdagen med både det ene og det andre. 

Det er helt normalt! sier jeg til meg selv, her jeg sitter hjemme, med en følelse av å til stadighet befinne meg i en spinnende karusell på opprørt hav. Og når jeg kaster opp fordi kvalmen tar overhånd, sier jeg til meg selv at helse ikke handler om å ikke bli syk. Helse handler om at kropp og psyke evner å ta hånd om de påkjenningene og utfordringene livet serverer. 

Jeg tror at det å leve et balansert liv er vanskelig for folk flest, men det er ikke umulig. Å leve et balansert liv med noe som sannsynligvis vil bli en kronisk lidelse, representerer utfordringer som det til tider synes vanskelig å overkomme. Men absolutt ikke umulig! 

For meg handler det for tiden om å klare å finne en balanse gjennom bearbeiding og gjennomlevelse. 


Ha en god dag.
Vennlig hilsen 
Janna

4 kommentarer:

  1. Høres ut som fornuftige og godt gjennomtenkte resonnement dette her. Det er absolutt mulig å leve et harmonisk liv selv om man må kaste inn håndkleet noen dager fra tid til annen. Vi har nå snart 10 års erfaring med Mannens kroniske bivirkninger etter skikkelig hestekur av en cellegiftbehandling. Du skriver, " Helse handler om at psyke og kropp evner å ta hånd om de påkjenningene og utfordringene livet serverer" Det er hele essensen etter min erfaring. Mannen evner akkurat det særdeles godt og derfor har han et godt liv selv om plagene ofte er store og utfordrende til tider.

    Ønsker deg alt godt og en fin helg.

    SvarSlett
  2. Det er nogle dejlige tanker, du har om livet og om at finde sin egen vej og balance, Janna :-)
    Kærligst Gitte

    SvarSlett