søndag 5. april 2015

Slappeavhjemmepåske

Det ligger dypt i den norske folkesjela at man skal på fjellet i påsken. Men jeg for min del synes at det beste med påsken er anledningen til å bare sulle rundt hjemme. Hytta er for langt borte, dessverre, så selv om den ligger ved sjøen, på den for meg finste plassen i verden, blir det ikke hyttepåske i år - heller.

Men det er veldig greit, det er noe helt eget ved å være hjemme i påsken, synes jeg, og for meg er påskefridagene de mest avslappende; ingen julebord eller juleselskaper jeg trenger å pynte meg til eller planlegge. Jeg kan bare lese, sitte på terrassen hvis været tillater det, se en hel sesong i ett strekk av favorittseriene på TV, sove, kose meg med påskeegget; bare slappe av.

Det å pynte og dekorere for påsken har jeg aldri gjort mye ut av; skrikende gule lys og kyllinger bryr jeg meg fint lite om, så her i huset er det lite som interiørmessig signaliserer at det er påske. Det eneste jeg tidligere pyntet med, var mine tre barns yndige, naive påskekreasjoner.  Disse, som ble laget gjennom mange år, er dessverre blitt borte, forsvunnet i en eller annen flytteprosess. En stor sorg for meg, som hvert år fylte nydelige, barnlige dorullkyllinger og fargerike egg  i en stor kurv som fikk hedersplassen på benken. I stedet, har jeg i år funnet fram en stabel med bøker som jeg har kjøpt det siste året, men som jeg har nedprioritert å lese. Min stabel er høy og innbydende, og jeg blir glad av å se på den. Men, jeg er for tiden uten lesebriller, og etter noen plirende forsøk på å tyde hieroglyfer, har jeg slått meg til ro med at stabelen får stå til pynt ennå ei stund.

I dag snør det igjen, så den store vårfølelsen glimrer en smule med sitt fravær. Men vårstemning får jeg likevel, jeg blar i hagebøkene mine, ser på bilder av planter, busker og trær, og jeg vet at plutselig er den her; våren, og jeg gleder meg ubeskrivelig til å begynne å arbeide i hagen igjen.


Ha en fortsatt fin påske.
Janna

3 kommentarer:

 1. Der hørtes ut som en perfekt påske når du ikke har anledning til å være der du aller helst ville ha vært. Glorete påskepynt har ikke vi heller, faktisk ikke noe pynt i det hele tatt. Sikkert herlig å bare slappe av og egentlig gjøre ingenting. Jeg har jobbepåske og det er kjipt.. Ønsker deg en fin søndagskveld.

  SvarSlett
 2. Jeg er heller ingen påskepynter, og hjemmepåske er herlig. Selv har jeg vært på hytta noen dager, men kunne like gjerne vært hjemme slik været har vært..og er;) Jeg er såå klar for vår, men det er jo nesten kaldere nå enn i vinter..
  Kos dæ resten av påska, klem:)

  SvarSlett
 3. Engang imellem er ren afslapning bare det bedste overhovedet Janna. Lade tv serier fylde vore hoveder men ren underholdning og lade bøger underholde og inspirere, det er ihvertfald noget jeg nyder godt af ind imellem. Du må se at få nye læsebriller, så du kan komme igennem stakken af bøger.
  God uge i det smukke Norge.

  SvarSlett