mandag 23. september 2013

Å gi slipp



To munker var på pilgrimsreise. En dag kom de til en dyp elv. På elvbredden satt en ung kvinne og gråt fordi hun var redd for å krysse elven uten hjelp. Hun ba de to munkene om å hjelpe henne. Den yngre munken snudde ryggen til. Medlemmene av ordenen deres hadde ikke lov til å røre en kvinne. 

Men den eldre munken plukket opp kvinnen uten et ord og bar henne over elven. Han la henne ned på den andre siden og fortsatte sin reise. Den yngre munken kom etter ham, kjeftet på ham og skjelte ham ut fordi han brøt sine løfter. Slik fortsatte han. Til slutt, da det nærmet seg kveld, snudde den eldre munken seg til den yngste og sa: "Jeg bare bar henne over elven. Du har bært på henne hele dagen."

Det å gi slipp kan være vanskelig. Mennesker, ideer, forventninger, ønsker, dårlige vaner, falske forestilinger, usunne relasjoner ... listen fortsetter. Men hver dag presenterer en mulighet til å skape oss selv på nytt, til å riste av oss bagasje fra fortiden, og iverksette tiltak for å skape en utrolig fremtid. 

Men selv om vi kan forstå dette intellektuelt, er det å vite det og leve det, to veldig forskjellige ting... 

Ha en fin kveld, mine venner. 
Mvh. 
Janna